Sirovo usoljena riba

31/03/2018
"Možda i nismo lubini, ali znamo kako da pripremimo najukusniju sirovo usoljenu ribu "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano564
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada /jedna 600 - 700 g/
  • so - u zavisnosti od veličine ribe
* merne jedinice

Način pripreme

Skušu dobro operemo i očistimo. Nakon toga ih osušimo ubrusom. Kad budu gotove, posoimo ih obilno spolja i iznutra.

Ostavljamo ih sa strane na 12 sati, ali treba da stoje na nagnutoj površini, i da budu na hladnom.

Sama riba pušta vodu, zato ih ponovo osušimo i ponovo posolimo. Ponovo stavljamo na nagnutoj površini i ovaj put ostavljam na 24 sata.

Kad prođe 24 sata, uvijamo je u papir sa nekoliko slojeva i stavljamo u frižider.

Papir menjamo nakon još 24 sata, zato što se pokvasio, ponovo poslimo i stavljamo u frižider. Ovo je poslednje soljenje.

Nakon 10 dana se konzumira, ali u toku tih dana periodično menjamo papir.

Kad izvadimo ribu, ako ima soli, sastružemo je dobro, sečemo i jedemo.

Dobija se odlična sirovo usoljena riba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar