Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka u sosu od maslaca

Pastrmka u sosu od maslaca

Pastrmka u sosu od maslaca
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ukusno jelo od ribe ima i ukusan sos"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 fileta
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • selen - 2 prstohvata
  • so - 1 prstohvat
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za sos
  • kravlji maslac - 3 kašike, mekan
  • sok od llimuna - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • senf - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • biber - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Teflonski pleh premažite sa malo maslinovog ulja i u njega poređajte filete ribe.

Pomešajte suve začine i pospite ribu odozgo.

Odozgo prelijte preostalim maslinovim uljem i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Pecite file pastrmke na 180 stepeni 30 minuta.

Za sos pomešajte sve sastojke i stavite u frižider.

Stavite 1-2 fileta pastrmke na tanjir, sipajte 2 kašike sosa i pospite biberom.

Ukrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: