Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od boranije i luka sa ćufticama

Janija od boranije i luka sa ćufticama

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Janija od boranije i luka sa ćufticama
Fotografije: Gabriela
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Janija od boranije i luka sa ćufticama ima fantastičan ukus i aromu, probajte"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 300 g. miks
  • pirinač - za mleveno meso
  • boranija - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pasta - ili paradajz pire
  • med - 1 kašičica ili šećer
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • lovorov list
  • brašno - za zgušnjavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Boraniju dobro operite, a zatim odescite oba kraja. Presecite duže mahune na dva dela.

Luk isecite na rebarca, a šargarepu na sitno.

Mleveno meso začinite začinima po želji i dodajte šaku pirinča.

U šerpi zagrejte ulje i na laganoj vatri propržite luk, dodajte šargarepu i dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte alevu papriku i brašno, mešajte minut i dodajte paradajz pastu.

Sipajte vrelu vodu, ubacite ćuftice, začinite začinima i kašikom meda.

Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri dok ne bude gotovo. Naravno, ako ste u žurbi ili ste jako gladni, janiju možete kuvati na jačoj vatri i kraće vreme.

Janija od boranije i luka sa ćufticama je spremna.

Želim vam dobar apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: