Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa pireom od bundeve

Kolač sa pireom od bundeve

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolač sa pireom od bundeve
Fotografije: Rositsa Petrova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Isecite ove komade kolača sa pireom od bundeve veće, izgledaju nam jako mali"

Potrebni sastojci

  • pire od bundeve - 1 šolja
  • med - 1 kašika
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • cimet - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • muškatni oraščić - 1/2 kašičice
  • čokolada - 50 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • kakao - 1 kašika
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja = 220 ml

Prosejte brašno u posudu. Dodajte u njega sve suve sastojke (soda, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić). Dobro promešajte.

U drugoj posudi izgnječite bundevu dok ne postane pire i dodajte med. Možete koristiti kuvanu ili pečenu bundevu.

Isecite čokoladu na male komadiće.

U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu glatka. Najbolje mikserom na velikoj brzini. Dodajte ulje i ponovo miksujte dok smesa ne upije ulje.

Zatim stavite pire od bundeve i sveže mleko. Promešajte.

Počnite da dodajete suve sastojke malo po malo.

Čim smesa postane homogena, odvojite 1 šolju. U nju dodajte 1 kašiku kakaa.

U preostalu smesu dodajte seckanu čokoladu i suvo grožđe.

Lagano nauljite kalup za kolač. Možete koristiti i okrugli i pravougaoni oblik. Ako ih nemate, možete kolač staviti i u pleh.

Prvo sipajte svetlu mešavinu. Stavite kakao smesu preko. Drvenim štapićem za ražnjić nežno pomešajte dve smese u nekoliko poteza, tek toliko da napravite šare.

Kolač od bundeve pecite na 170 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 50 minuta dok štapić, kojim probate, ne bude suv. Ako pečete u plehu, vreme pečenja će biti kraće. Zato pazite na to i kada je gotovo, proverite drvenim štapićem. Ako bude suv, vaš kolač je gotov.

Posle pečenja ostavite nekoliko minuta u kalupu, pa izvadite kolač sa pireom od bundeve i ohladite ga na rešetci. Po želji pospite šećerom u prahu.

Veoma aromatičan i sočan kolač sa bundevom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: