Način pripreme
Na ringlu u malu šeru stavite 900 ml svežeg mleka. Kada provri, dodajte nekoliko supenih kašika smeđeg šećera.
U ostalih 100 ml svežeg mleka sipajte skrob sa 2-3 kesice vanile i intenzivno mešajte dok se dobro ne istopi.
Dodajte ga u šerpu sa ključalim mlekom i isključite ringlu. Mešajte dok se ne zgusti. U male posudice sa pljosnatim dnom sipajte nekoliko kašika gotovog krema na dno, pospite čokoladnim mrvicama i stavite odozgo po jedan keks.
Sipajte ponovo krem, čokoladne mrvice i keks. Napravite tri sloja. Završite kremom. Upakujte posudice folijom za sveže čuvanje, kada se ohlade i stavite na sat vremena u frižider.
Na tanjir okrenite posudice i pomoću kalupa za gurabije isecite srce.
Karamelizujte u suvom tiganju nekoliko kašika šećera i tankim mlazom karamela zalijte mini tortice.
Ukrasite mini tortu voćem.
Mini tortica za Dan zaljubljenih je čudesna!