bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Mini pitice sa nadevom od surimi štapića

Mini pitice sa nadevom od surimi štapića

ZoritsaZoritsa
Početnik
671704k125
Mini pitice sa nadevom od surimi štapića
Fotografije: Zoritsa
1 / 10
15/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Strašni smo ljubitelji slanih pitica, volimo ih sa raznim nadevom, a ove su ispale prosto sjajno"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 2 pakovanja, na sobnoj temepraturi (po 125 g)
  • kisela pavlaka - 1/4 šolje
  • mladi luk - mala vezica, sitno naseckan
  • beli luk - 1 čen, sitno naseckan
  • surimi štapići - 1 pakovanje (otprilike 150 g)
  • lisnato testo - 1 pakovanje (500 g)
  • jaje - 1 komad, samo žumance
  • so
  • crni biber
  • ulje - 1 supena kašika
  • susam ili laneno seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite na tepsiju namazanu maslacem papir za pečenje i ostavite je sa strane.

Pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, sitno naseckani luk, beli luk, so i crni biber po ukusu u posudi i mešajte dok se svi sastojci dobro ne pomešaju. Na kraju se dodaju naseckani surimi štapići i lagano se mute.

Posudu napunite mlakom vodom (u nju ćete umakati prste).

Skinite pakovanje lisnatog testa i pokrijte ga vlažnom krpom, kako bi se sačuvala od sušenja dok radite. Testo rasecite na male kvadrate i prstima vodom namočite njegove suprotne krajeve.

U sredinu stavite otprilike 2 supene kašike nadeva. Savijte testo u oblik trougla, pritisnite prstima kako bi izašao napolje sav vazduh i dobro zapečatite rubove pomoću viljuške.

Stavite gotove pitice na propremljeni papir za pečenje. Na kraju namažite gotove paketiće dobro umućenom 1 supenom kašikom ulja sa žumancem jajeta. Pospite na kraju susamom ili lanenim semenom po želji.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 15 minuta, dok pitice ne dobiju prijatnu zlatasto-braon boju.

Servirajte još tople.

Mini pitice sa nadevom od surimi štapića su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: