Način pripreme
U posudi se umute jaja sa sobne temperature i šeće u vazdušast krem.
Dodaju se prvo rikota i omekšali maslac, nakon čega se smesa meša da bude ujednačena.
U nju se dodaje narendana kora, sok od limuna (tri kašike se izdvoje za glazuru) i vanila.
Brašno se proseje sa praškom za pecivo i zajedno sa bademovim brašnom iz nekoliko puta se dodaje u preostalu smesu.
Sve se meša dobro i prebacuje u namazan i brašnom posut kalup.
Kolač od limuna se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Izvadi se i okreće na rešetku dok se potpuno ne ohladi. Dok se hladi sprema se glazura.
Za nju je neophodno da se belance umuti sa šećerom u prahu. Sipa se po malo soka od limuna, pri čemu se pazi a ne postane previše tečno. Gotovom glazurom se odozgo preliva ohlađen kolač.
Kada se glazura stvrdne kolač se dekoriše i servira.
Kolač od limuna sa rikotom je sjajan!