Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice sa rebrima u rerni

Tikvice sa rebrima u rerni

ažurirano:
Tikvice sa rebrima u rerni
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Šta god da stavite na punjene tikvice sve će biti ukusno i jednostavno kao za letnju večeru"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 6 komada
  • dimljena rebra - 300 g
  • paradajz - 3 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i sečemo ih po dužini. Očistimo sredinu.

Pomešamo je sa jajima, Dodajemo so i biber.

Ovom smesom punimo tikvice. Ređamo odozgo dimljena rebra i kriške paradajza i posipamo narendanim kačkavaljem.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni u posudi za pečenje postavljenoj papirom za pečenj.

Čim se rebra zapeku punjene tikvice su gotove.

Serviramo punjene tikvice sa rebrima u rerni sa salatom po želji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: