Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Fadž sa belom glazurom

Fadž sa belom glazurom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Fadž sa belom glazurom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Svaki kvadratić fadža nosi neodoljiv užitak za nepce Probajte i sami ćete se uveriti"

Potrebni sastojci

  • brašno - 360 g
  • organski kakao - 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • vanilin šećer - 1 kesica (10 g)
  • kristal šećer - 250 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 120 ml
  • Sirup
  • sveže mleko - 300 ml
  • organski kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 150 g
  • Glazura
  • kokosova pavlaka - 1 konzerva (otprilike 400 g)
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica (10 g)
  • Za ukras
  • organska čokolada - u kapljicama
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i kakao se proseju unapred i stavljaju se u posudu.

Dodaje se prašak za pecivo, vanilin šećer i kristal šećer. Svi suvi sastojci se dobro izmešaju i u njih se dodaje kiselo mleko, ulje i voda. Dobro se izmeša viljuškom. Testo treba da bude gusto testo za kolač.

Odgovarajuća tepsija se dobro namaže uljem i sipa se testo. Izravna se i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Proverava se drvenom čačkalicom, čim prilikom vađenja vude suva, znači da je kolač ispečen. Vadi se iz rerne i ostavlja se da se ohladi.

Za to vreme se pravi sirup, tako što se u kaserolu na ringlu stavlja sveže mleko, šećer i kakao. Meša se energično dok se šećer i kakao u potpunosti ne istope.

Čim sirup provri, ostavlja se da se malo ohladi, ali još vruć se sipa na ohlađenu koru. Ostavlja se sa strane kako bi kora upila sirup.

U posudu se stavlja kokosova pavlaka, šećer u prahu i vanilin šećer. Sve se muti mikserom na visokim obrtajima dok se ne dobije vazdušast krem.

Fadž se seče na kvadrate, maže se glazurom i ukrašava se kapljivama organske čokolade. Ostavlja se da odstoji u frižideru barem na 2 sata.

Komadi čokoladnog kolača se vade iz tepsije i ređaju se na odgovarajući tanjir ili poslužavnik.

Fadž sa belom glazurom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: