Način pripreme
Proporcije pesta Kalabreze mogu da variraju u zavisnosti od ukusa.
Takođe, gustina aromatičnog pesta se prilagođava prema pojedinom jelu koje se njime priprema ili začinjava.
Ovaj sos se često služi uz testeninu u koju se dodaju kobasice bez creva, izmrvljene u mleveno meso.
Evo kako da ga pripremite:
Oljuštite i iseckajte luk na žulijen trakice. Pržite na malo maslinovog ulja dok ne omekša i ne postane providan.
Crni luk sa svim ostalim proizvodima stavite u blender, a tvrdi italijanski sir se prethodno mora narendati ili samleti. Bademovo brašno se dodaje samo u slučaju da sos kasnije želite zgusnuti.
Pustite da se sve samelje i formira pasta - može biti glatka ili grublja kako želite.
Ne propustite ljutu papričicu koja pestu od paradajza daje savršeni izgled i ukus.
Ako nećete odmah da upotrebite ovaj pesto, dodajte još maslinovog ulja i čuvajte u staklenoj tegli u frižideru do nekoliko dana.