Način pripreme
Umutite meki maslac sa šećerom dok ne dobijete glatki krem.
Dodajte jaja jedno po jedno, uz neprekidno mućenje.
Ubacite sveže mleko i kiselo mleko sa rastvorenom sodom (ako koristite prašak za pecivo, dodaje se na kraju sa brašnom).
Dodajte banane, prethodno izgnječene. Dobro promešajte i na kraju dodajte brašno, vanilu, cimet i mlevene orahe.
Smesu promešajte bez mućenja mikserom, već samo ručno.
Sipajte u pravougaoni kalup za torte obložen papirom za pečenje ili prethodno podmazan i pobrašnjen.
Poravnajte površinu slatkog hleba bez prejakog pritiskanja i poređajte polovine oraha na vrh.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite mirisni kolač od banane oko 40 minuta ili dok čačkalica, kojom probate ne bude suva.
Ohladite na rešetki i poslužite integralni banana hleb sa orasima uz krem od sira ili kuglu sladoleda.
Prijatno!