Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od tikvica i sitnog sira

Pašteta od tikvica i sitnog sira

Pašteta od tikvica i sitnog sira
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Odlična pašteta namazana na krišku za doručak ili grickanje u svako doba dana. Može da se jede i kao namaz."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • masline - 10 komada
  • sitni sir - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • peršun - 4 struka
  • bosiljak - 3 lista
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 čena
  • masline - 3 komada, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dobija se odlična pašteta od povrća, brzo i jednostavno se pravi. Isecite tikvicu za paštetu na komade zajedno sa šargarepom.

Skuvajte ih sa malo vode na 10-15 minuta u ocedite u đevđiru ili dobro procedite kroz gazu.

Stavite šargarepu i tikvicu u bokal secka i dodajte maslinovo ulje, kiselo gusto mleko, so po ukusu, masline bez koštice, peršun, bosiljak, beli luk i sitni sir.

Pasira se u glatku smesu i gotovo. Nemojte dodavati mnogo soli, masline i one su slane.

Servira se ohlađen sa kružićima maslina.

Odlična pašteta namazana na krišku za doručak ili grickanje u svako doba dana. Može da se jede i kao namaz.

Može da se napravi i sa majonezom, ali sa kiselim mlekom je laganije.

Prijatno sa paštetom od tikvica i sitnog sira!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: