Način pripreme
Uključite rernu na 175 °C sa ventilatorom.
Prvo, mikserom umutite jaja sa šećerom dok ne pobele kao patišpanj. Nakon toga dodajte vanilu, brašno i pažljivo mešajte rukom da vazduh ne bi izašao iz smese.
Tepsiju rerne obložite papirom i sipajte smesu raspoređujući je svuda.
Koru pecite otprilike 15 minuta, ali nemojte da prepečete da se ne bi lomila prilikom uvijanja.
Imajte u vidu da svaka rerna peče drugačije!
Gotovu patišpanj koru okrenite na vlažnu krpu i napir na nju. Uvijt eu rolat i ostavite da se ohladi.
Nakon toga pažljivo skinite papir i namažite već pripremljenim slatkim kremom sa sitnim sirom.
Na kraj poređajte izmrvljene orage i po želji - malo sušenih borovnica, ali zaista malo da ne bismo izbalansirali ugljene hidrate.
Uvijte rolat i odsecite krajeve kako biste ga oblikovali. A njih pojedite u tajnosti :)
Istopite čokoladu i ukrasite patišpanj rolat kako želite. Ja sam istopila polovinu, a drugu sam izrendala i posula odozgo. Pitanje je želje. Kako god da ga ukrasite, poješće se.
Rasecite na 12 jednakih komada rolat od šipka Rumi. Jedno parče je jednako sa 1 BPMV. Jedite po 1 ili 2 komadića za doručak.