Način pripreme
Prvo sam ogulila krompir, oprala i naseckala na kriške tanko, kuvala sam ga dok nije bio gotov tako što sam mešala s vremena na vreme. Iscedila sam ga od vode i stavila u duboku posudu.
Nakon toga sam dinstala u ulju kelj očišćen od debelih drški, opran i krupnije naseckan. Dodala sam naseckane čenove belog luka.
Gotovo povrće sam dodala u krompir. Izmešala sam, stavila so i crni biber.
U drugoj posudi sam pomešala pavlaku i jaaj, dobro sam umutila i dodala sam ih u krompir i kelj.
Ponovo sam izmešala i prebacila u okruglu tepsiju prečnika 24 cm, obloženu papirom za pečenje. Odozgo za koricu posula sam prezlama.
Paj sa krompirom sam pekla na 180°C, tako što sam stavila u zagrejanu rernu bez ventilatora na 50/55 minuta.
Gotov slani paj sam dobro ohladila pre nego što sam ga izvadila i sklonila papir.
Paj sa krompirom i keljom je ispao ukusan. Kombinacija je dobra - krompir, kelj, pavlaka i jaja.