Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice od jagnjetine sa tahini sosom

Ćuftice od jagnjetine sa tahini sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Ćuftice od jagnjetine sa tahini sosom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
25
"Jagnjeće ćuftice na arapski način koje će vam postati omiljene."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 400 g
  • luk - pola glavice, sitno iseckan
  • beli luk - 1 čen
  • hleb - od 1 kriške, mrve prepečenog belog
  • jaja - 1 komad
  • cimet - 1 prstohvat
  • peršun - 2 supene kašike, sitno naseckan
  • divlja nana - 2 supene kašike, sitno naseckana
  • orasi - 2 supene kašike, sitno naseckani
  • ulje - za premazivanje
  • limun - 1 supena kašika, izrendana kora
  • so
  • crni biber
  • za sos
  • tahini - 2 supene kašike
  • limunov sok - 3 - 4 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • voda - hladna, za razređivanje
  • arapske pogače - za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte jagnjeće mleveno meso sa sitno naseckanom divljom nanom, peršunom, lukom i belim lukom.

Dodajte prethodno samleven u blenderu prepečeni hleb, jaje, koru limuna, mlevene orahe, cimet. Začinite solju i crnim biberom.

Umesite mleveno meso i dodajte ga u frižider na otprilike sat vremena kako bi se arome pomešale.

Kada je gotovo, od mlevenog mesa napravite male loptice (veličine oraha). Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, namažite ih blago uljem i pecite otprilike 15-17 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

U međuvremenu napravite sos tako što pomešate tahini sa limunovim sokom i hladnom vodom.

Začinite solju i crnim biberom i dobro izmešajte. Dodajte hladnu vodu, ukoliko je previše gust.

Poslužite ćuftice sa sosom i arapskim pogačama ili garnirungom po želji.

Ćuftice od jagnjetine sa tahini sosom su veoma ukusne.

Recept je preuzet sa bonapeti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: