Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Specijalna svinjska rebra sa marinadom od pomorandže

Specijalna svinjska rebra sa marinadom od pomorandže

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Specijalna svinjska rebra sa marinadom od pomorandže
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1500 min.
Kuvanje
195 min.
Ukupno
1695 min.
Porcije
6
"Marinada od pomorandže čini ova svinjska rebra mnogo, mnogo ukusnim"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1, 3 kg, celo parče
  • Za marinadu
  • beli luk - 4 čena
  • so - 1 1/2 kašike
  • kumin - 1 kašičica, u zrnu
  • origano - 1 kašičica, suv
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • praziluk - 1 struk
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • pomorandža - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se operu dobro i očiste se od žila, da marinada za svinjska rebra može mnogo da upije.

Kumin se zapeče na suvom tiganju.

Pomorandža se iscedi i uzima se sok. U soku se rastvara šećer.

Praziluk se iseče na veoma sitno.

Aleva paprika se promeša sa biberom, pečenim kuminom i solju. Dodaje se ulje i meša se veoma dobro.

Beli luk se iseče na sitno.

Sprema se marinada, tako što se u blenderu samelju praziluk, beli luk, ulje sa začinima, suvi origano, sok od pomorandže sa šečerom i sirće.

Pripremljena rebra se prelivaju marinadom, pokriva se folijom za čuvanje povrća i ostavlja se u frižideru 24 sata.

Peče se zajedno sa marinadom pod folijom 3 sata na 130 stepeni.

Folija se sklanja i specijalna svinjska rebra sa marinadom od pomorandže se peku 15 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: