Način pripreme
Pažljivo izvadite kosti iz pileta (počevši od kičme) tako da samo noge i krila budu sa kostima. Raširite ga na pultu, kožom nadole.
U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima po izboru. Raširite ga preko piletine. Pospite seckanim maslinama, a preko njih rasporedite crvene paprike. Zatim pospite seckanim šampinjonima i slaninom koje ste prethodno dinstali na malo ulja.
Poređajte cela kuvana jaja, a pored njih komadiće topljenog sira. Pažljivo sakupite krajeve pileta, trebalo bi da poprimi svoj prvobitni oblik. Dobro zašijte da fil ne iscuri.
U posudi pomešajte pavlaku, med, senf i začine. Dobro promešajte.
Stavite pile u nauljenu tepsiju i dobro ga premažite smesom sa svih strana.
U pleh sipajte malo vode, prekrijte folijom i pecite pile na 200 stepeni oko sat i po.
Pred kraj pečenja skinite foliju i dovršite pečenje.
Punjeno pile Fantazija je spremno.