Kuvano punjeno pile

09/04/2017
"Prvo kuvano, posle pečeno, servirano sa ukusnim nadevom i sa mnogo zadovoljstva pojedeno - mi tako kuvamo "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano928
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo iznutrice i posoljenoj vodi, nakon čega ih sitno iseckamo.

U polovoni maslaca dinstamo sitno iseckan luk i iznutrice i pirinač. Sipamo vodu i ostavljamo da se kuva, dok pirinač ne nabubri.

Nakon toga dodajemo začine i tako pripremljenim nadevom punimo pile. Dobro ga ušijemo i stavljamo u duboku šerpu.

Dodajemo prethodno iseckanu šargarepu, krompire, luk i celer, so i vodu. Kuvamo sve dok ne bude gotovo.

Nakon toga pažljivo vadimo i stavljamo u pleh. Mažemo maslacem i pečemo u jakoj rerni.

Za to vreme vadimo povrće i pasiramo.

Kad se pile zapeče, stavljamo ga u veliki tanjir, a oko njega pasirano povrće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar