Način pripreme
Testo se razvija oklagijom na nabrašnjenoj površini dok se po krajevima ostavlja ivica koja treba da ostane ne namazana nadevom. Od testa možete da napravite jednu veliku pici ili dve manje - po vašem izboru.
Prebacujemo u posudu za pečenje namazanu uljem i posutu brašnom.
Mešamo paradajz pire sa jednom kašičicom maslinovog ulja i mažemo picu.
Očistimo luk i isečemo na sitno. Mešamo s mlevenim mesom, dodajemo biber i so i oblikujemo male ćuftice. Raspoređujemo ravnomerno po pici.
Sečemo kisele krastavčiće i takođe raspoređujemo ravnomerno. Odozgo posipamo narendanim kačkavaljem, razbijamo jedno jaje u sredinu. Ako više volite rovitije jaje, kao kod mene, onda ga dodajte na kraju, kada je pica skoro gotova.
Posipa se izmrvljenim suvim začinima - origano i bosiljak po ukusu, posipa se solju i biberom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na maksimum, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom.
Što je veća temperatura to bolje. Peče se dok ne bude gotovo, dok ne postane hrskava - oko 15 minuta (pri temperaturi rerne od 240 stepeni). Seče se na parčiće i servira vruća sa dobro ohlađenim pivom.
Prijatno i nazdravlje!