Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Korpice»Ružičaste korpice sa čokoladnim kremom

Ružičaste korpice sa čokoladnim kremom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Ružičaste korpice sa čokoladnim kremom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
06/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
24
"Hej, baš takva slatka iskušenja su razlog zašto ne možete da se otarasite gostiju"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 180 g
  • skrob - 80 g, sa ukusom jagode
  • prašak za pecivo - 1/2 komada
  • za krem
  • crna čokolada - 150 g
  • pavlaka - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom. Dodajte žumanca jedno po jedno. U posudi prosejte brašno, skrob i prašak za pecivo. Dodajte u smesu sa maslacem.

Umesite meko testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru da se stegne.

Razvaljajte testo brašnom posutoj površini. Isecite krugove ili cvetove i poređajte ih u kalupe za mafine. Izbockajte dno svake korpe viljuškom.

Pecite na 180 stepeni oko 8-10 minuta. Izvadite korpe i ostavite ih da se ohlade.

Krem pripremite tako što ćete pavlaku zagrejati i u njoj otopiti čokoladu. Ostavite da se prvo ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ohladite krem u frižideru.

Umutite u vazdušast krem i napunite korpice. Ukrasite cvećem od fondana.

Ružičaste korpe sa čokoladnim kremom su veoma uspešne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: