Način pripreme
Umutite maslac sa šećerom. Dodajte žumanca jedno po jedno. U posudi prosejte brašno, skrob i prašak za pecivo. Dodajte u smesu sa maslacem.
Umesite meko testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru da se stegne.
Razvaljajte testo brašnom posutoj površini. Isecite krugove ili cvetove i poređajte ih u kalupe za mafine. Izbockajte dno svake korpe viljuškom.
Pecite na 180 stepeni oko 8-10 minuta. Izvadite korpe i ostavite ih da se ohlade.
Krem pripremite tako što ćete pavlaku zagrejati i u njoj otopiti čokoladu. Ostavite da se prvo ohladi na sobnu temperaturu, a zatim ohladite krem u frižideru.
Umutite u vazdušast krem i napunite korpice. Ukrasite cvećem od fondana.
Ružičaste korpe sa čokoladnim kremom su veoma uspešne.