Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa jajima i sirom

Kačamak sa jajima i sirom

Kačamak sa jajima i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sipaš kačamak i jedeš uz uživanje za ručak. Prijatno, brzo i veoma ukusno!"

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml, topla
  • kukuruzno brašno - 160 g
  • sir - 100 g
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 1 grudva
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu na šporet da provri, dodajte malo soli i grudvicu maslaca, ostavite da se istopi.

U originalnom receptu je sa kukuruznim grizom i za ovu količinu je potrebno 125 g, a ja sam ga spremala sa kukuruznim brašnom.

Sipajte brašno i mešajte žicom. Nakon što počne malo da se zgušnjava, umutite jaje i mešajte dok se ne zgusne.

Kuvani kačamak sklonite sa vatre.

U činiji na dnu izmrvite malo sira i pospite ga sa 1-2 kašike ulja, odozgo prelijte kačamakom i ponovo izmrvite sir, može i kačkavalj.

Zagrejte 2-3 kašike ulja i pržite alevu papriku.

Prelijte kačamak sa jajima i sirom i jedite je uz uživanje za ručak. Prijatno, brzo i veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: