Način pripreme
Dobro umutite jaja. Dodajte im šećer u tankom mlazu. Nastavite da mutite i dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Nežno promešajte lopaticom.
Smesu podelite na dva dela. Dodajte boju jednom delu. Svaku koru pecite u kalupu 24/26 cm na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.
Plodove iz slatka od smokava ocedite. Dodajte malo vode u tečnost od slatka.
Umutite pavlaku i dodajte joj kiselu pavlaku. Dobro promešajte.
U odgovarajući tanjir stavite jednu koru. Prelijte je sirupom i premažite većim delom krema.
Poređajte oceđene smokve iz slatka (isecite ih na komade). Pokrijte drugom korom, prelijte sirupom i premažite celu tortu preostalim kremom.
Umutite mekani maslac sa šećerom u prahu u penasti krem. U to dodajte šlag od pavlake u delovima. Dobro umutite dok ne dobijete glatki krem.
Krem tortu ukrasite ružicama od krema sa maslacem.
Torta Pink snovi je spremna.