Septembarska čorba

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Septembarska čorba
Fotografije: Anita
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
"Pravo je vreme za ukusnu jesenju čorbicu!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepa - 4 komada
  • paprika - 3 komada
  • krompir - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 4 čena
  • brašno - 20 g
  • aleva paprika - 8 g
  • ulje - 150 ml
  • začini - po ukusu (so, biber u zrnu, lovorov list)
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće oprati i ocediti.

Paradajz spustiti u vrelu vodu na par sekundi i skinuti koricu pa iseći na kockice.

Papriku i krompir iseći na kocke kao i praziluk i crni luk.

Svinjetinu takodje iseći na kocke.

Sve sastojke prebaciti u šerpu osim crnog i belog luka, naliti vodom, začiniti i kuvati na srednjoj vatri oko sat vremena.

Deset minuta pred kraj u čorbu dodati beli luk.

Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati brašno i alevu papriku i zapržiti čorbu.

Juvati još malo sa zaprškom i septembarska čorba je spremna za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti