Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Đuveč»Keto patlidžan sa mlevenim mesom u rerni

Keto patlidžan sa mlevenim mesom u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Keto patlidžan sa mlevenim mesom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ne dozvolite da vas dijeta spreči da jedete ukusno!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • mleveno meso - 400 g
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čili - po želji
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite 2 srednja patlidžana i naseckajte ih na kockice. Pospite solju, izmešajte i stavite u đevđir kako bi se ocedio njihov gorki sok. Ostavite ih na barem 30 minuta da odstoje, a nakon toga isperite pod mlazom tekuće vode.

Sitno naseckajte glavicu kromid luka, a šargarepu izrendajte na krupno rende.

Ogulite i sitno naseckajte 1 paradajz, a drugi na kolutove.

Zagrejte malo ulja i prvo dinstajte luk i šargarepe nekoliko minuta.

Dodajte sitno naseckan paradajz i beliu luk, prethodno iseckan.

Nakon nekoliko minuta dodajte mleveno meso i začine.

Propržite i njega dok se ne pretvori u mrve, mešajući.

U keto jelo sipajte čašu vode i ostavite na ringli dok ne provri.

Nakon toga prebacite u tepsiju, odozgo poređajte kriške paradajza i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200°С otprilike 40 minuta dok ne ostane na masti.

Poslužite patlidžan sa mlevenim mesom u rerni, posut sitno iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: