Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa mlevenim mesom i plavim sirom

Patlidžan sa mlevenim mesom i plavim sirom

Petia ValchevaPetia Valcheva
Početnik
2331
Patlidžan sa mlevenim mesom i plavim sirom
Fotografije: Petia Valcheva
1 / 4
17/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Jedeš i ne možeš da poveruješ koliko je u suštini ukusan ovaj punjeni patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • so
  • biber
  • začini - miks - origano, majčina dušica i ruzmarin
  • plavi sir - oko 60 g
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izdubimo patlidžan i posolimo ga.

Unutrašnjost iseckamo na sitno i pomešamo sa mlevenim mesom i začinima.

Zapržimo smesu, dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice.

Punimo izdubljen patlidžan. Dolivamo malo vode, stavljamo foliju i pečemo ukusan punjeni patldižan u zagrejanoj rerni.

Nakon oko 30 minuta sklanjamo foliju i stavljamo odozgo smesu od plavog sira i malo narendanog kačkavalja.

Pečemo patlidžan sa mlevenim mesom i plavim sirom dok ne postane zlatast.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: