Način pripreme
Piletina sa pečurkama i suvim šljivama - očekivano dobra kombinacija!
Operite i dobro ocedite pileće batake za žurku.
Nasecite na krupno 2 velike glavice kromid luka, šargarepe ili pečurke.
Meso začinite solju i crnim biberom.
Zagrejte ulje i propržite pileće meso sa svih strana koliko je potrebno da se zapečati.
Izvadite batake u tepsiju u kojoj ćete peći i u istoj masnoći dinstajte prvo luk i šargarepe nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte pečurke i propržite i njih.
Čim tečnost ispari i jelo ostane na masti, dodajte brašno, crni biber, alevu papriku i otprilike 400 ml bujona ili vode.
Takođe, dodajte 2 lovorova lista i sitno naseckan svež peršun.
Ostavite na ringli dok ne provri, nakon čega batake zalijte dinstanim povrćem.
Poređajte suve šljive između mesa i stavite ljute papričice.
Stavite jelo sa piletinom da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike sat vremena.
Pre serviranja pospite sa još malo svežeg peršuna i uživajte u gotovoj ukusnoj piletini sa pečurkama.
Prijatno!