Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina sa pečurkama i suvim šljivama

Piletina sa pečurkama i suvim šljivama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Piletina sa pečurkama i suvim šljivama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Ako vam je dosadilo da jedete piletinu sa krompirom, probajte nešto drugačije. Piletina sa pečurkama i šljivama - očekivano dobro kombinacija!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada, za žurku, otprilike 800 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 glavice, velike
  • šaragrepe - 2 komada
  • pečurke - 400 g
  • šljive - 200 g, sušene
  • ljute papričice - 2 - 3 komada, po želji
  • so
  • crni biber
  • brašno - 1 supena kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Piletina sa pečurkama i suvim šljivama - očekivano dobra kombinacija!

Operite i dobro ocedite pileće batake za žurku.

Nasecite na krupno 2 velike glavice kromid luka, šargarepe ili pečurke.

Meso začinite solju i crnim biberom.

Zagrejte ulje i propržite pileće meso sa svih strana koliko je potrebno da se zapečati.

Izvadite batake u tepsiju u kojoj ćete peći i u istoj masnoći dinstajte prvo luk i šargarepe nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte pečurke i propržite i njih.

Čim tečnost ispari i jelo ostane na masti, dodajte brašno, crni biber, alevu papriku i otprilike 400 ml bujona ili vode.

Takođe, dodajte 2 lovorova lista i sitno naseckan svež peršun.

Ostavite na ringli dok ne provri, nakon čega batake zalijte dinstanim povrćem.

Poređajte suve šljive između mesa i stavite ljute papričice.

Stavite jelo sa piletinom da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike sat vremena.

Pre serviranja pospite sa još malo svežeg peršuna i uživajte u gotovoj ukusnoj piletini sa pečurkama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: