Način pripreme
Luk i beli luk se sitno naseckaju. Dinstaju se na malo masnoće. Dodaju se šargarepa naseckana na male kockice. Kada povrće omekša dodaje se mleveno meso.
Dinstaju se zajedno dok mleveno meso ne pobeli. Nakon toga se dodaje paradajz. Sos se začinjava solju, crnim biberom i bosiljkom. Kuva se dok tečnost iz paradajza ne ispari.
Bešamel se sprema tako što se u maloj šerpi na slaboj ringli zagreva maslac. Nakon toga, kašiku po kašiku uz neprestano mešanje dodaje se brašno.
Posle se u malom mlazu dosipa mleko, s tim što se mešanje ne prekida. Kuva se dok se sos ne zgusti. Na kraju se dodaje prstohvat soli i prstohvat muskatnog oraščića.
Na dno tepsije u kojoj ćemo peći kanelone, sipa se deo belog sosa. Pomoću male kašike kaneloni se pune sosom sa mlevenim mesom i paradajzom. Gusto se ređaju u tepsiju za pečenje.
Ostatkom bešamela se zaliva odozgo. Ponovo se posipa bosiljkom i crnim biberom. Tikvica se pokriva aluminijumskom folijom. Jelo se peče otprilike 40 minuta na 200 stepeni. Skida se folija i posipa se izrendanim kačkvaljem.
Tikvica se vraća u rernu i jelo se dopeče dok se kačkavalje ne istopi.
Kaneloni sa bešamel sosom i mlevenim mesom gu gotovi.
Komentari