Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Kaša sa sirom i alevom paprikom

Kaša sa sirom i alevom paprikom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k108
Kaša sa sirom i alevom paprikom
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
23/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jednostavna jela su najukusnija - ova kaša je pravi dokaz"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g
  • ulje - 70 ml
  • aleva paprika - 3 kašičica
  • čubar
  • crni biber
  • brašno - 5 - 6 supenih kašika
  • voda - otprilike 2 litra
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se sipa voda i stavlja se na ringlu da provri. Stavljaju se čubar, crni biber i 2 supene kašike ulja.

Kada voda provri, dodaje se prethodno pripremljena kaša od brašna (5-6 supenih kašika brašna se ramuti sa hladnom vodom da se dobije gusta kaša, kao boza).

Kutlačom se zahvati vrela voda i sipa se u kašu da se izravna temperatura i da se ne pretvori u grudvice.

Sipa se kaša uz neprestano mešanje u vodu.

Sir se izmrvi i dodaje se u kašu.

U kaserolu se stavlja ostalo ulje (otprilike 50 ml) i maslac da se zagreju i u njih se dodaje aleva paprika da se proprži.

Zaprška se dodaje u ključale kaše i ostavlja se na ringli na kratko na 2-3 minute, mešajući da se usvoji masnoća.

Kaša sa sirom i alevom paprikom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: