Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Posne ćufte sa zelenim sočivom i smeđim pirinčem

Posne ćufte sa zelenim sočivom i smeđim pirinčem

IlinkaIlinka
Pomoćnik kuvara
48262271
Posne ćufte sa zelenim sočivom i smeđim pirinčem
Fotografije: Ilinka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Mi smo probali ove ćuftice, i naša ocena je 10+. Čekamo vašu."

Potrebni sastojci

  • zeleno sočivo - 130 g
  • pirinač smeđi - 150 g
  • koren celera - 100 g
  • indijski orah - 100 g
  • luk - 2 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • brašno od leblebije - 2 s.k.
  • himalajska so
  • biber
  • čili paprika - po ukusu, crvena mlevena
  • kari - prstohvat
  • bosiljak - prstohvat
  • majčina dušica - prstohvat
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleno sočivo staviti da se natopi preko noći. Procediti od vode.

Pomešati smeđi pirinač i sočivo i staviti da se kuva.

Kad se skuva staviti u blender zajedno sa korenom celera, indijskim orahom, isečenim lukom, belim lukom, brašnom od leblebije. Dodati so, biber, čili papriku, kari, bosiljak, majčinu dušicu.

Oblikovati ćuftice. Ugrejati ulje i u dubokom ulju pržiti ćufte.

Posne ćufte sa zelenim sočivom i smeđim pirinčem servirati sa tortiljom, salatom i namazima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: