Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Brancin u rerni sa krompir pireom

Brancin u rerni sa krompir pireom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Brancin u rerni sa krompir pireom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Brancin u rerni sa krompir pireom ili kako sa poznatim namirnicama i malo više mašte da pripremite ukusno i lepo jelo na radost svih"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada
  • so
  • maslinovo ulje
  • univerzalni začin - za ribu
  • ruzmarin - 2 grančice
  • limun - 1 komad
  • Za pire
  • krompir - 4 komada
  • so
  • ulje - 4 kašike
  • sir - 100 g
  • sok od limuna - po ukusu
  • Za dekoraciju
  • zelena salata - 3 lista
  • limun - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • masline
  • peršun - nekoliko grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Kupite očišćenog brancina ili ga sami očistite, dobro ga operite i osušite papirnim ubrusima, začinte ga maslinovim uljem, gotovim začinima za ribu, kriškama limuna, ruzmarinom.

Umotajte ga u papir za pečenje, kao bombonu i pecite ribu na 180 stepeni 25 minuta, pa rastvorite papir i ostavite 5-6 minuta da porumeni odozgo.

Za pire krompir oljuštite, naseckajte i operite, pa ga skuvajte dok ne omekša (15 minuta).

Ocedite vodu i dok je još krompiro topao, ispasirajte ga i začinite sa malo soli, ulja, soka od limuna i dodajte komadić iseckanog sira.

Stavite pire u kesu za jednokratnu upotrebu sa zvezdastim vrhom i napravite ruže oko pečenog brancina. Biće to spektakularna prezentacija.

Pečeni brancin u rerni sa pire krompirom možete poslužiti uz belo vino ili neko drugo omiljeno piće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: