Način pripreme
Kupite očišćenog brancina ili ga sami očistite, dobro ga operite i osušite papirnim ubrusima, začinte ga maslinovim uljem, gotovim začinima za ribu, kriškama limuna, ruzmarinom.
Umotajte ga u papir za pečenje, kao bombonu i pecite ribu na 180 stepeni 25 minuta, pa rastvorite papir i ostavite 5-6 minuta da porumeni odozgo.
Za pire krompir oljuštite, naseckajte i operite, pa ga skuvajte dok ne omekša (15 minuta).
Ocedite vodu i dok je još krompiro topao, ispasirajte ga i začinite sa malo soli, ulja, soka od limuna i dodajte komadić iseckanog sira.
Stavite pire u kesu za jednokratnu upotrebu sa zvezdastim vrhom i napravite ruže oko pečenog brancina. Biće to spektakularna prezentacija.
Pečeni brancin u rerni sa pire krompirom možete poslužiti uz belo vino ili neko drugo omiljeno piće.