Način pripreme
Spanać operite i ocedite. Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Karfiol i šargarepu stavite u cediljku preko pirinča koji se kuva da se kuvaju na pari, pokriveni poklopcem.
Za recept sam koristio smrznuti karfiol i šargarepu, ali naravno može se koristiti i sveže povrće. Iskidajte listove nane. Nekoliko manjih ostavite po strani.
Ostatak stavite u blender. Njima dodajte 3 kašike kiselog mleka, sok od pola limuna i malo vode. Izmiksajte sve u savršeno glatki zeleni sos. Sipajte u malu posudu i stavite u frižider.
Bez pranja blendera, u njega stavite preostalo kiselo mleko i sok od limuna. Dodajte kurkumu, kari i balzamiko sirće. Očistite beli luk. Đumbir oljuštite i sitno naseckajte.
Dodajte i njih u blender. Miksajte sve u blenderu do homogene mase. Dobijenu marinadu sipajte u veliki pleh. Na pilećem fileu napravite lagane rezove. Uvaljajte meso u marinadu.
Kada su karfiol i šargarepa gotovi, stavite ih u pleh sa pilećim fileom. Pospite kimom i crnom slačicom. Sve dobro promešajte.
Piletinu sa povrćem pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta, dok se piletina i povrće ne ispeku.
Kada je pirinač gotov, ocedite ga.
Zagrejte pljosnate hlebove u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi svaki.
Stavite pirinač u tanjir. Dodajte spanać u povrće i promešajte. Stavite povrće na kanape od pirinča. Na vrh stavite pileći file.
Ljutu papriku isecite na tanke kolutiće. Porciju pospite prelivom i ljutom paprikom.
Ukrasite odvojenim listovima mente. Dodajte hleb.
Indijska piletina sa bejbi spanaćem probudiće vaše receptore ukusa.