Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Turski trileće sa malinama

Turski trileće sa malinama

Turski trileće sa malinama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kolač trileće tri mleka je tradicionalni alabanski slatki izazov preliven obilno mlekom. Vreme je da ga spremite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 150 g
  • vanila - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičicxa
  • za preliv
  • sveže mleko - 300 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 350 g, slatko
  • sirup od malina - 50 ml, gust
  • još
  • maline
  • cimet - ili kakao
  • pavlaka - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojte belanca od žumanaca. Stavite ih u dve različite posude.

Belanca, umutite sa polovinom šećera u sneg i sačuvajte. Žumanca umutite sa preostalim šećerom u vazdušast krem. Dodajte ulje u tankom mlazu.

Krem sipajte u belanca. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte pažljivo pomoću silikonske špatule da sačuvate smesu vazdušastom.

Sipajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom. Ispecite patišpanj u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Izvadite i ostavite da se ohladi.

U šerpu stavite tri vrste mleka. Zagrejte na ringli, dok se potpuno ne rastvori kondenzovano mleko i dodajte i sirup od malina. Sklonite i ostavite da se ohladi.

Sklonite papir sa kore i vratite nazad u istu posudu za pečenje. Izbušite gornji deo viljuškom. Prelijte smesom od tri mleka i ostavite u frižider jedan dan.

Ne brinite se što je mnogo tečnosti, jer će preliveni kolač upiti skoro sve.

Dekorišite turski kolač (albanski) slatkom pavlakom i poređajte maline odozgo.

Pre serviranja trileće pospite cimetom ili kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: