Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa

Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
508973k
Domaće pile punjeno grčkim sarmicama od kiselog kupusa
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
5
"Danas smo za vas pripremili recept nakon koga ćete oblizati prste koji morate isprobati."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • za sarme
  • pile - 1 komad, oko 2 kg
  • kiseli kupus - oko 3, 5 - 4 kg + celi listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva za sarme: Narendajte luk. Dobro operite pirinač.

Sve pomešajte - pirinač, mleveno meso, crni luk, alevu papriku, biber, so. Listove za sarme isecite na veličinu 7x15 cm i umotajte u male sarme veličine zalogaja.

Sarme se ređaju čvrsto u šerpu, umotaju velikim listom kupusa i kuvaju oko 1 sat.

Dobro operite pile. Napunite pile kuvanim sarmama, slažući ih čvrsto u unutrašnjost.

Pokrijte pile listom kupusa umesto da ga šijete. Okrenite ga sa otvorom prema tepsiji. Ispod pileta stavite malo sitno seckanog kupusa.

Oko piletine rasporedite preostali sitno seckani kupus i pospite alevom paprikom, uljem i dodajte malo vode. Pecite pokriveno folijom oko 90 minuta.

Pečena piletina služi se uz crno vino sa kriškama jabuke.

Domaće pile punjeno grčkom sarmom i kiselim kupusom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: