Način pripreme
Priprema nadeva za sarme: Narendajte luk. Dobro operite pirinač.
Sve pomešajte - pirinač, mleveno meso, crni luk, alevu papriku, biber, so. Listove za sarme isecite na veličinu 7x15 cm i umotajte u male sarme veličine zalogaja.
Sarme se ređaju čvrsto u šerpu, umotaju velikim listom kupusa i kuvaju oko 1 sat.
Dobro operite pile. Napunite pile kuvanim sarmama, slažući ih čvrsto u unutrašnjost.
Pokrijte pile listom kupusa umesto da ga šijete. Okrenite ga sa otvorom prema tepsiji. Ispod pileta stavite malo sitno seckanog kupusa.
Oko piletine rasporedite preostali sitno seckani kupus i pospite alevom paprikom, uljem i dodajte malo vode. Pecite pokriveno folijom oko 90 minuta.
Pečena piletina služi se uz crno vino sa kriškama jabuke.
Domaće pile punjeno grčkom sarmom i kiselim kupusom je gotovo.