Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Trobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodama

Trobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Trobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
03/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Samo Dobrinka i neki od njenih čokoladnih izazova su u stanju da nas odvuku od dijete, još pre nego što smo počeli"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1, 5 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • voda - 6 kašika
  • ulje - 6 kašika
  • kakao - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • crna čokolada - 50 g
  • kokosovo brašno - 50 g
  • korice citrusa - 20 g
  • za ukras
  • jagode
  • čokolada - 300 g, bela i crna
  • bademi - filetirani
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite tri belanca sa pola šolje šećera. U njih dodajte dve kašike brašna i promešajte pažljivo špatulom. Dodajte kokosovo brašno i ponovo promešajte.

U durgoj posudi umutite preostalacela jaja i žumanca zajedno sa preostalim šećerom.

Dodajte vodu i ulje. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo.

Podelite mesu na dva dela. U jedan dodajte kašiku kakaa i čokoladu, u drugi korice citrusa.

U namazan i brašnom posut kalup za kolač sipajte smesu sa koricama. Pospite obilno kakaom.

Sipajte belu smesu i obilno je pospite kakaom i završite kakao smesom. Pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Očistite jagode i probodite ih čačkalicama za popse.

Istopite čokoladu i ukrasite jagode. Ostavite ih da se stegnu u frižideru. nakon što se kolač ohladi prelijte ga istopljenom crnom čokoladom.

Pospite kolač bademima i ukrastite jagodama.

Trobojni kolač sa tri ukusa i čokladnim jagodama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: