Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša i pastrmka u foliji za početnike

Skuša i pastrmka u foliji za početnike

MihovMihov
Početnik
131101
Skuša i pastrmka u foliji za početnike
Fotografije: Mihov
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"E, to je! Brzo, jednostavno i ukusno! Serviramo sa salatom od ostalih proizvoda i čašom ohlađenog belog vina"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad ~350 g
  • pastrmka - 1 komad ~225 g
  • luk šalot - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • kukuruz - konzerva
  • mladi luk - 1 vezica
  • začin za ribu - 10 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zdravo, kuvari!

Zbog našeg dinamičnog života u poslednje vreme odlučila sam da napravim seriju jednostavnih, ukusnih i pre svega korisnih recepata. Za one koji se bave sportom i/ili one koji ne vole da kuvaju, pripemila sam nekoliko zanimljivih odluka.

Svi znamo da je riba bogata omega-3 masnim kiselinama, nezamenjivim aminokiselinama koje naše telo ne može samo da proizvede, ali mali broj nas zna za vitamine i mikroelemente koje nam nosi.

Ovaj recept za pečenu ribu, koliko je jednostavan, toliko i univerzalan za bilo kakvu vrstu ribe.

Imajte u vidu da recept može da bude usavršen za romantičnu večeru ili za goste - sa malo đumbira, lovorovog lista, belog luka u prahu, crnog bibera i dimljene aleve paprike, sa domaće spremljenim krompir pireom.

Evo i kako da ga napravite:

Prvo dobro operite ribu (ukoliko je potrebno, pređite preko njene površine nekoliko puta nožem kako bi spale i sitne krljušti, oštrica noža treba da bude usmerena ka glavi i da se započne od repa ka njoj bez pritiskanja).

Nakon toga uzmite aluminijumsku foliju i rasporedite je po stolu (folija treba da bude 2 puta duža i 2 puta šira od tela ribe.

Foliju naprskam uljem, bez preterivanja i ređam naseckane krugove (kako je prikazano na fotografijama) paradajza, šalota i limuna.

Stavljam prethodno začinjenu ribu (u ovom slučaju gotov začin za ribu, kako bi bilo lakše) i pokrivam istim, ali obrnutim redosledom limunom, paradajzom, šalotom.

Uvijam folijom i stavljam u prethodno zagrejanu rernu na 200°C na 20 minuta.

Nakon tih 20 minuta smanjujem na 150~160°C na 40 minuta ribu u foliji.

E, to je. Brzo, jednostavno i ukusno! Serviramo sa salatom od ostalih proizvoda i kukuruzom po mom ukusu :)

Bon apetit sa mojim receptom za skušu i pastrmku u foliji za početnike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: