Dijetalna pastrmka u foliji

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
01/08/2019
"Put do savršene figure ide preko zdravo spremljene ukusne dijetalne pastrmke "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad, oko 400 g
  • limun - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • origano - prstohvat ili grančica
  • so - za začinjavanje, po želji
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmka se očisti, opere i ocedi od vode. Posoli se sa malo soli (ako vam je dijeta dozvoljava) i bibera. Dobro je da odstoji tako bar 30 minuta.

Preko lista aluminijuske folije stavljamo na šajbne isečen paradajz u red dužine ribe. Posipamo origanom ili stavljamo grančicu začina ako imamo.

Stavljamo začinjenu pastrmku preko šajbni paradajz. Limun sečemo na tanke šajbne. Pola njih stavljamo u stomak ribe, a drugu polovinu n aređamo doozgo.

Prelivamo maslinovim uljem i zavijamo našu ribu u foliju. Riba se peče na prethodno zagrejanom roštilju po 12 minuta (približno) sa obe strane.

Tako napravljena pastrmka je pogodna za dijetalnu, laganu ishranu. Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar