Način pripreme
Operite, očistite i sitno naseckajte spanać. U tiganju zagrejte malo masnoće i dinstajte luk. Dodajte beli luk, a nakon 1 limunte i spanać. Pržite dok ne smanji svoj obim.
Skinite sa ringle. Dodajte začine, jaje i izmrvljeni sir. Izmešajte i odvojte.
Za Bešamel propržite brašno u istopljenom kravljem maslacu dok ne promeni svoju boju. Razredite svežim mlekom i sačekajte da provri i da se zgusti. Dodajte so i muskatni oraščić. Isključite i odvojte.
Pripremite kore za lazanju tačno kako je opisano na pakovanju.
Uzmite odgovarajuću tepsiju i stavite malo bešamela na dno.
Poređajte kore, malo spanaća, ponovo bešamel i tako dok se ne potroše količine.
Završite lazanju sa spanaćem sa korama i sipajte ceo Bešamel sos koji je ostao.
Pospite sa 4 sira, a nakon toga i suvim grožđem.
Lazanju Kvatro Formadži pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne bude gotova.