Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mlevenom govedinom i bešamelom

Lazanja sa mlevenom govedinom i bešamelom

Milka ShishkovaMilka Shishkova
Početnik
759
Lazanja sa mlevenom govedinom i bešamelom
Fotografije: Milka Shishkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Dobićete fantastičnu lazanju sa mlevenom govedinom i bešamelom. Savršen predlog za vašu porodičnu večeru."

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 16 komada
  • mleveno goveđe meso - 600 g
  • paradajz sos - 350 ml sa bosiljkom
  • mocarela - 200 g rendana
  • ulje - 1 kašika
  • selen - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • korijander - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • Za bešamel sos
  • brašno - 5 kašika
  • sveže mleko - 1300 ml
  • maslac - 60 g
  • ulje - 1 kašičica
  • muškatni oraščić - 1/3 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite bešamel sos tako što ćete istopiti maslac u šerpi zajedno sa 1 kašikom ulja. Propržite brašno i razblažite ga svežim mlekom uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Neposredno pre skidanja sa vatre, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem.

Nakon što je prvi sos spreman, pređite na drugi.

U dubokom tiganju ili kaseroli, na 1 kašici ulja propržite mleveno meso. Dodajte paradajz sos, mešajte dok se ne zgusne. Začinite začinima pre uklanjanja sa vatre.

Ređajte lazanju u pravougaoni pleh. Prvo stavite bešamel i naizmenično - kore, sos sa mlevenim mesom, rendana mocarela, kore, bešamel, kore, sos sa mlevenim mesom, rendana mocarela...završava se bešamelom koji je posut mocarelom.

Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Dobićete fantastičnu lazanju sa mlevenom govedinom i bešamelom. Savršen predlog za vašu porodičnu večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: