Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Piletina sa crvenim pasuljem i povrćem

Piletina sa crvenim pasuljem i povrćem

Piletina sa crvenim pasuljem i povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Topla večera sa piletinom i crvenim pasuljem - divna kombinacija koja nam se jako dopada"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 velika (crvena)
  • ulje
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • kukuruzno brašno - za meso
  • soja sos - 2 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • crveni pasulj - 1 konzerva (400 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu isecite na komade i začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

U dubokom tiganju zagrejte ulje, uvaljajte meso u kukuruzno brašno i pržite do zlatne boje.

Izvadite u tanjir, a u tiganj dodajte na trakice seckani luk, šargarepu i papriku.

Dinstajte povrće dok ne omekša i vratite meso u tiganj.

Sipajte soja sos, kečap i konzervu oceđenog crvenog pasulja, dobro promešajte i kuvajte dok meso ne bude gotovo.

Dinstana piletina se služi topla za večeru!

Piletina sa crvenim pasuljem i povrćem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: