Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa kremom, pavlakom i krokanom od oraha

Torta sa kremom, pavlakom i krokanom od oraha

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa kremom, pavlakom i krokanom od oraha
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Svaka super majka zna kako da napravi sjajnu tortu za manje od pola sata"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, po 20 cm
  • puding - 1 komad, od vanile (80 g)
  • sveže mleko - 500 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 3 kašike
  • želatin - 1 komad (10 g)
  • pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • krokan od oraha - 2 kađike
  • šećerni sirup
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 400 ml mleka. U posudi umutite jaja sa šećerom, puding i preostalo mleko (500 ml).

Sipajte smesu u kipuće mleko i mešajte dok se ne zgusne.

Dodajte želatin, pripremljen prema uputstvu. Ostavite da se krem ohladi.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Stavite u prsten jednu koru. Prelijte je sirupom i sipajte polovinu krema. Odozgo sipajte trećinu pavlake. Pospite polovinom krokana.

Stavite drugu koru, sirup, krem, pavlaku i krokan. Poklopite trećom korom. Prelijte i nji, ostavite tortu od pavlake u frižideru tokom jedne noći.

Ukrasite preostalom pavlakom ili po vašem izboru.

Torta sa kremom, pavlakom i krokanom od oraha je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: