Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa korom od leblebija

Pica sa korom od leblebija

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Pica sa korom od leblebija4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Evo jedne pice za tanak struk koju možemo da jedemo bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • za koru od leblebija
  • leblebije - 120 g (skuvane)
  • belanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • soda za hleb - s vrha kašičice
  • so - prstohvat
  • za nadev
  • ćureća šunka - 53 g
  • sitni sir od kačkavalja - 56 g
  • masline - 4 komada
  • maslinovo ulje - 1/3 kašičice
  • ljutenica - 1 kašičica
  • začini - po izboru (origano, čubar, šarena so)
* merne jedinice

Način pripreme

U čašu nutribuleta se stavljaju skuvane i oceđene leblebije, belance, jedna kašika kiselog mleka i so. Blenda se dok se ne dobije glatka smesa.

Otvara se i dodaje se soda za hleb ugašena u ostaloj jednoj kašici kiselog mleka. Ponovo se sasvim kratko blenda.

Dobijena smesa se raspoređuje u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na otprilike 12-15 minuta.

Vadi se iz rerne tepsija sa ispečenom korom od leblebija i premazujemo je sa malo ljutenice.

Odozgo se raspoređuje ćureća šunka, sitan sir od kačkavalja i masline očišćene od koštice.

Kapne se nekoliko kapljica maslinovog ulja, posipa se začinima i vraća se u tepsiju u vruću rernu. Nakon ne više od 4 minute pica je gotova.

Recept i gramaže za Picu sa korom od leblebija su u skladu sa pravilima ishrane prema Zoni i ima 3BPVM.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Kako ovo dobro izgleda
11.10.2022 08:30