Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma u korpicama od šunke

Pileća kavarma u korpicama od šunke

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća kavarma u korpicama od šunke
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Izuzetno spektakularna pileća kavarma, servirana u korpicama od šunke"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 150 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • paprika - 2 - 3 komada
  • belo vino - 50 ml
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • šunka - 12 kriški
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na rebarca i propržite na malo ulja. Dodajte seckano meso i pečurke. Nakon što promene boju, dodajte sitno seckanu papriku i rendani paradajz.

Sipajte vino i dodajte začine. Kuvajte jelo dok proizvodi ne omekšaju. Nauljite kalupe za mafine.

Stavite po jedan komad šunke u kalup. Rasporedite kavarmu i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok se kačkavalj ne istopi.

Prema ideji Irine Andreeve.

Pileća kavarma u korpicama od šunke je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: