Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Volavani sa pilećim raguom

Volavani sa pilećim raguom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Volavani sa pilećim raguom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
11/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Prefinjeno, veoma impresivno i lako jelo za pripremu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 kg
  • jaje - 1 komad
  • za ragu
  • pileći bujon - 600 - 700 ml
  • pileći file - 400 g kuvan
  • pečurke - 150 g
  • maslac - 50 g
  • brašno - 60 g
  • pavlaka - 200 ml za kuvanje
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo isecite na 8 kvadrata (10 x 10 cm) - po dva kvadrata za svaki volovan.

Pleh obložite papirom za pečenje. Premažite ivice jednog kvadrata jajetom. Na drugom kvadratu, pomoću prstena, označite krug, ali bez uklanjanja.

Stavite ga na prvi kvadrat. Uradite isto sa preostalim kvadratima testa. Ređajte ih u tepsiju i premažite preostalim jajetom.

Ostavite ih u frižideru pola sata i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

U šerpi istopite maslac i kada počne da pravi mehuriće, dodajte sitno seckani crni luk. Nakon što se izdinsta, odjednom sipajte brašno.

Snažno promešajte i ostavite da se ispeče. Kada ga okrenete i odozdo je belo, sipajte šolju hladne vode.

Dobro promešajte da nema grudvica. Zatim sipajte bujon i nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku, seckane pečurke, pileći file.

Ragu ostavite na šporetu dok ne počne da se zgušnjava. Uzmite jedan volovan i pažljivo isecite poklopac. Napunite raguom i stavite poklopac. Pospite seckanim peršunom i poslužite.

Recept prilagođen iz Rudolfove pekare

Volavani sa pilećim raguom su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: