Način pripreme
Lisnato testo isecite na 8 kvadrata (10 x 10 cm) - po dva kvadrata za svaki volovan.
Pleh obložite papirom za pečenje. Premažite ivice jednog kvadrata jajetom. Na drugom kvadratu, pomoću prstena, označite krug, ali bez uklanjanja.
Stavite ga na prvi kvadrat. Uradite isto sa preostalim kvadratima testa. Ređajte ih u tepsiju i premažite preostalim jajetom.
Ostavite ih u frižideru pola sata i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
U šerpi istopite maslac i kada počne da pravi mehuriće, dodajte sitno seckani crni luk. Nakon što se izdinsta, odjednom sipajte brašno.
Snažno promešajte i ostavite da se ispeče. Kada ga okrenete i odozdo je belo, sipajte šolju hladne vode.
Dobro promešajte da nema grudvica. Zatim sipajte bujon i nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku, seckane pečurke, pileći file.
Ragu ostavite na šporetu dok ne počne da se zgušnjava. Uzmite jedan volovan i pažljivo isecite poklopac. Napunite raguom i stavite poklopac. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
Recept prilagođen iz Rudolfove pekare
Volavani sa pilećim raguom su spremni.