Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Boršč sa telećim raguom

Boršč sa telećim raguom

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Boršč sa telećim raguom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Da znate samo koliko je ukusan ovaj boršč sa telećim raguom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 komada
  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • teleći ragu - 1 kg
  • paradajz - 2 komada, oguljeni
  • cvekla - 1 komad
  • kupus - 1 srednja glavica
  • luk - 1 glavica
  • so
  • mirođija
  • crni biber
  • aleva paprika
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres loncu skuvajte teleći ragu. U drugoj posudi propržite iseckanu cveklu, luk, paprike i šargarepe.

Dodajte paradajz i alevu papriku. Nakon kratkog kuvanja sipajte iseckani kupus i lovorov list. Sipajte bujon iz ragua koliko želite da bude gusto.

Dodajte krompir iseckan na kockice i ostavite ukusni boršč da vri.

Čim kupus bude skoro pa gotov i krompir omekša, stavite meso, crni biber i so.

Sipajte 1 supenu kašiku sirćeta i ostavite teleću supu na još 10 minuta. Začinite peršunom i mirođijom.

Boršč sa telećim raguom je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: