Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Keto losos pastrmka sa avokadom

Keto losos pastrmka sa avokadom

Miss TastyMiss Tasty
Inovator
124723
Keto losos pastrmka sa avokadom
Fotografije: Anonymous
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ako želite da jedete em ukusno, em i zdravo, naš savet je da počnete već danas sa ovom pečenom losos pastrmkom sa avokadom"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 1 parče
  • paradajz - 1 komad (ružičast)
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata
  • limun - 1 komad
  • avokado - 1 komad, dobro uzreo
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 250 stepeni sa ventilatorom.

Počnite spremanje ribe, tako što u posudu iscedite sok od pola limuna, i pomešate sa biberom.

Uvaljajte parče ribe u tako spremljen sok od limuna i ostavite da se marinira kožom na gore (tako da se meso ribe natapa u limunu) pet minuta.

Nakon tih 5 minuta stavite ribu u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom ili preko papira za pečenje, smanjite rernu na 200 stepeni i pecite ribu 15 minuta.

Za to vreme spremite avokado umak, tako što operete i prepolovite pomoću noža dobro uzreo avokado.

Nakon toga kšikom odvojte meso avokada od kore.

Izgnječite avokado viljuškom i dodajte sok druge polovine limuna, kao i so i biber po ukusu.

Operite i isecite paradajz na kolutove.

Poređajte paradajz u tanjir za serviranje, stavljajući preko svakog koluta paradajz loptu umaka od avokada. Možete da ukrasite maslinama.

Gotovu i ispečenu losos pastrmku dodajte u tanjir i imate brzo keto jelo, bogato zdravim masnoćama i omega 3 masnim kiselinama, niskog sadržaja ugljenih hidrata i niskog glikemijskog indeksa.

Keto losos pastrmka sa avokadom za jedan zdrav obrok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: