Način pripreme
Ovaj losos se pravi veoma jednostavno. Prva stvar jeste da zagrejete roštilj (može i u rerni ili u tiganju).
Losos se prvo začinjava sa jedne strane, začinjava se po ukusu, nakon toga se dodaje mirođija (odozgo se posipa file). Posipa se maslinovim uljem i losos se peče na roštilju ili tiganju. Stavlja se odmah na roštilj ili tiganj, zapeče se po 3 ili 4 minute sa obe strane.
U slučaju se da se losos peče u rerni, zagrejte na 180 steoeni sa ventilatorom. Stavite lososa u veliku vatrostalnu posudu, ostavljajući rastojanje između svakog filea. Treba da se začine sa obe strane i da se stavi tepsija u rernu. Sada je trenutak za brokoli.
Operite i ocedite brokoli i dok je blago vlažan, poređajte ga na tepsiju oko fileta.
Sve zalijte limunovim sokom i dodajte četvrtinice limuna, pospite sa malo maslinovog ulja.
Ako se peče, spremanje se zavisiti od debljine fileta ribe, ali neće biti više od 10 minuta na temperaturi od 375 stepeni ili 25 minuta na 250 stepeni.
Takođe, možete dodati i suvi ruzmarin kako biste mu dodali aromatičniji dodir. Za kraj dekorišite šunkom i voćem po izboru.
Ovo jelo sa ribom je savršeno za večeru. Možete da ga servirate sa zelenom salatom ili Cezar salatom.
Keto losos sa brokolijem veoma dobro ide uz povrće na roštilju.