Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaneloni sa nadevom od brokolija i tikvice

Kaneloni sa nadevom od brokolija i tikvice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kaneloni sa nadevom od brokolija i tikvice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
7
"Poslužite tople kanelone sa lepim pićem i uživajte u njima"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - otprilike 15, pasta u obliku cevi
  • brokoli - 400 g
  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 velika glavica
  • kačkavalj - 220 g
  • origano - 1 kašičica
  • kumin - 2 prstohvata
  • crni biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • kravlji maslac - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • Za Bešamel
  • sveže mleko - 600 ml
  • brašno - 70 g
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • beli biber - 2 prstohvata
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte brokoli (u ružicama) u posoljenoj vodi zajedno sa šargarepom naseckanom na tanke ivice.

Ocedite povrće i sitno ga naseckajte.

Zagrejte tiganj sa maslacem i malo maslinovog ulja i u njemu propržite jednu glavicu luka, naseckanu na tanke polumesece. Luk treba sporo da se kuva, kako bi se karamelizovao.

Kada je gotov, stavite tikvicu, prethodno izrendanu. Posolite i kuvajte dok lepo ne omekša.

Pomešajte oba povrća sa druga dva (brokolijem i šargarepama). Dodajte u njih 40 g izrendanog kačkavalja i izmešajte. Ja sam koristila sir Maon (Mahón).

Pripremite Bešamel, tako što zagrejete maslinovo ulje na umerenoj vatri dok ne počne da bućka. Sipajte brašno odmah i mešajte otprilike minutu, dve, dok se ne zaprži. Nakon toga sipajte 500 ml mleka uz neprestano mućenje kuhinjskom žicom za mućenje. Začinite solju i kuvajte dok se sos ne zgusti. Na kraju začinite belim biberom i muskatnim oraščićem.

Iskreno rečeno, Bešamel sa maslinovim uljem je sjajan i ni po čemu ne odstupa od originalnog koji se pravi sa maslacem.

Sipajte 1/3 njega u nadev od povrća, izmešajte i dodatno ga začinite origanom, crnim biberom i kuminom (kumin sjajno ide uz brokoli).

Prebacite nadev u špric sa glatkim nastavkom i na ovaj način lako napunite cevi od testenine - kanelone.

Za to vreme izmešajte Bešamel da se ne bi hvatala korica.

Sipajte u njega ostalih 100 ml mleka (ako je mnogo gust, možete da razredite i više). Lepo mutite dok ne postane glatko. Cilj je da sos postane tečan da se ne bi stvrdnuto prilikom pečenja, nego da ostane kremast i lagan, a i da bi pasta mogla lepo da se upije i omekša.

Stavite malo njega na dno tepsije u kojoj ćete peći. Poređajte kanelnoe i pokrijte ostalim Bešamelom.

Pecite kanelone ispod folije na otprilike 25 minuta ili dok testenina ne omekša, nakon toga popspite kačkavaljem (ostalih otprilike 180 g) i dopecite dok se ne dobije blago zlatkasta korica.

Poslužite tople kanelone sa nadevom od brokolija i tikvice sa lepim pićem i uživajte u njima!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: